Dominique Maan is sportdiëtist en binnen onze praktijk dé specialist op het gebied van voeding en sport. Zij stelt een advies op dat past bij jou en je trainingsschema!

Dominique is sportdiëtist-VSN. Dit wil zeggen dat zij voldoet aan de normen van de Vereniging van sportdiëtisten en dat zij er voor zorg draagt dat haar kennis up-to-date is. Tevens SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg) geregistreerd onder nummer 1236721
Dominique is vanaf maart 2018 toegetreden tot het bestuur van de VSN.      logo Vereniging Sportdietetiek Nederland
U kunt terecht bij Dominique voor o.a.:
* gewichtsklasse sport (zoals judo, jiujitsu, MMA, BJJ en karate)
* maag-, darmklachten tijdens intensieve sportbeoefening
* kinderen en (top)sport
* bloedarmoede
* lactose-intolerantie
* advisering bij supplementen
* ramadan en sport
Ook voor voedselovergevoeligheid en coeliakie kunt u terecht. De behandeling zal dan indien nodig in combinatie zijn met Quirina Engels.

U krijgt de kosten van dieetadvisering vergoed, mits er sprake is van een medische indicatie.

Groepsvoorlichting
Dominique geeft behalve persoonlijk dieetadvies ook groepsvoorlichting aan (top)sporters. In 2019 deed zij dit o.a. voor een groep voetballers van FC Eindhoven.

Lichaamssamenstelling meten
Wij maken in onze praktijk gebruik van een apparaat dat de lichaamssamenstelling berekent door gebruik te maken van bio-elektrische impedantie analyse (BIA). Veilige, zwakstroomsignalen worden door het lichaam gestuurd via je handen en voeten. Het signaal kan moeiteloos door het vocht in spier- en ander lichaamsweefsel gestuurd worden, maar stuit op weerstand wanneer het door lichaamsvet moet omdat dit weinig vocht bevat. Deze weerstand wordt impedantie genoemd. De impedantie resultaten wordt uiteindelijk de lichaamssamenstelling berekend. Hierbij moet u denken aan o.a. vetpercentage, spiermassa, visceraalvet, lichaamsvocht en botmassa.

Samenwerking
Wij werken op de Vijfkamplaan samen met sportfysiotherapeuten binnen het PECE Zorg en de kinderfysiotherapeuten Time-Out kinderfysiotherapie en Linda Coppens, Fysiotherapie Totalfysio.
In  Medisch Centrum Aalsterweg werken wij samen met de sport- en kinderfysiotherapeuten van Knegt & Bungelaar