Ons team

Quirina is in 2007 gestart met een eigen praktijk om mensen te kunnen begeleiden met het veranderen van hun eetgewoonten op een manier waar zij als diëtist, en de mensen die haar bezoeken, zich prettig bij voelen. In 2021 zijn Quirina en Dominique samen als Centrum voor Voeding & Dieet verder gegaan.
We werken met 4 diëtisten binnen ons Centrum, ieder met zijn eigen specialisatie, zodat we u de beste zorg kunnen bieden.

* Quirina
Al jaren ligt mijn hart bij het begeleiden van (jonge) kinderen en hun ouders met voedingsproblematiek. Veel plezier haal ik uit de samenwerking met mijn collega’s en anders zorgprofessionals met als doel het bereiken van een goede voedingstoestand bij zuigeling of kind. Het plezier van gezond eten staat hierbij voorop. Als kinderdiëtist ben ik aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten en ben ik auteur van de dieetbehandelingsrichtlijn Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen (2015). 
Als diëtist heb ik door mijn specialisatie op het gebied van coeliakie afgelopen jaren lezingen over coeliakie aan collega diëtisten gegeven. Ik werk samen met MDL-(kinder)artsen en heb ruime ervaring met dieetbegeleiding op het gebied van coeliakie.  Ik ben aangesloten bij DINC (Diëtisten Info Netwerk Coeliakie), Nederlandse Coeliakie Vereniging en het Diëtistennetwerk NCV.

* Dominique
Mijn interesse voor sportdiëtetiek is ontstaan nadat ik zelf judo heb uitgeoefend op nationaal niveau en zo heb ervaren hoe belangrijk een goede voeding bij het uitvoeren van sport is. Sinds 2015 ben ik, na het afronden van de opleiding sportdiëtetiek, sportdiëtist-VSN en SCAS geregistreerd.  Bij de Vereniging Sportdiëtisten Nederland heb ik 3 jaar een bestuursfunctie als secretaris vervuld. In de periode dat ik werk als diëtist heb ik al veel top- en recreatieve sporters begeleid naar een betere sportprestatie, herstel of voedingstoestand. U kunt bij mij ook terecht voor een huidplooimeting (ISAK level 1).
Als sportdiëtist ben ik onder andere verbonden aan TopSupport, T.S.R. Vidar, Triathlon Trainingsacademy PSV Zwemmen en Tennisacademy Henk van Hulst en verzorg ik regelmatig workshops.
Vanaf 2022 ben ik werkzaam bij TeamNL als sportdiëtist van de Waterpolo academie.
Hiernaast ben ik sinds 2015 kinderdiëtist en aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten. Mijn expertise ligt bij het begeleiden van kinderen van 4-18 jaar met ondergewicht, maag-darmklachten, voedselovergevoeligheid of eetproblematiek.  
Naast sporters en kinderen begeleid ik met plezier ook veel mensen met het prikkelbare darmsyndroom of maag-/darmklachten. Ik volg diverse scholingen op het gebied van maag-darmproblematiek. Zo heb ik in 2021 de scholing ‘the low fodmapdiet’ van the Monash University succesvol afgerond. 

* Karin
Sinds 2013 werk ik samen met Quirina. Daarnaast werk ik ook in Waalre. Twee verschillende praktijken met meerdere collega’s, waarbij goed overleg, indien nodig, belangrijk is en ook altijd mogelijk.
Waarom ik diëtist ben? Voeding is belangrijk in elke levensfase. Samen met u wil ik met de juiste voeding een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor u bereiken.
Zoals veel eerstelijns diëtisten ben ik allround, maar mijn voornaamste taak binnen deze praktijk is de begeleiding van cliënten met diabetes mellitus type II. Daarnaast kunt u mijn begeleiding vragen bij problemen bij over- en ondergewicht, te hoog cholesterol en COPD. Kunt u niet naar de praktijk komen dan kom ik op huisbezoek.
Bij de DNO Diabetesdietist ben ik actief lid en neem deel aan diverse werkgroepen. Ook ben ik lid van Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO) en sta ik geregistreerd bij EOI (Eerstelijns Ondervoedings-Instituut).

* Simone
In 2011 ben ik afgestudeerd als Diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarna heb ik mezelf verder gespecialiseerd op het gebied van kinderdiëtetiek en kindervoeding en heb ik als mooie aanvulling ook een diploma tot kindercoach behaald. Deze specialisaties zet ik graag in bij het begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen naar een gezond en volwaardig voedingspatroon. Bijvoorbeeld als er eet- of gewichtsproblemen spelen, buikklachten, darmproblemen, voedselovergevoeligheid of als je als ouder gewoon wil weten of je kind de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook voor een voedingsadvies bij zwangerschap(wens) en borstvoeding help ik je graag.