Ons team

* Quirina
In 2007 ben ik gestart met mijn praktijk zodat ik mensen kan begeleiden met het veranderen van hun eetgewoonten op een manier waar ik, en de mensen die mij bezoeken, zich prettig bij voelen. Momenteel zijn er binnen mijn praktijk drie diëtisten werkzaam. Wij hebben ieder onze eigen specialisatie, zodat we u de beste zorg kunnen bieden.

Ik ben aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten.

Coeliakie
Sinds 2010 ben ik lid van DINC (Diëtisten Info Netwerk Coeliakie)
Als diëtist heb ik door mijn specialisatie op het gebied van coeliakie afgelopen jaren lezingen over coeliakie aan collega diëtisten gegeven. Ik werk samen met MDL-(kinder)artsen en heb ik een ruime ervaring met dieetbegeleiding op het gebied van coeliakie.
Verder ben ik ook lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en het Diëtistennetwerk NCV.

Kinderdiëtetiek
Al geruime tijd ben ik kinderdiëtist en heb ik diverse Post-HBO opleiding op het gebied van kindervoeding gevolgd. Vanaf 2016 ben ik algemeen bestuurslid van Netwerk KinderDiëtisten.

Werkervaring
Poli Allergologie MMC, lokatie Eindhoven
Eet-/drinkteam Blixembosch
Kinder-/allergiespreekuur Thuiszorg organisatie, Zuidzorg
Kind in Beweging een groepsbehandeling voor kinderen met obesitas in St. Anna Ziekenhuis Geldrop

Publicaties
Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen (december 2015). In: Dieetbehandelingsrichtlijnen 2010 Uitgevers; Richtlijn 16.

 * Dominique
Vanwege mijn sportverleden met judo op Nationaal niveau en mijn voorliefde voor sport ben ik sportdiëtist geworden. Ik ben sportdiëtist-VSN en voldoe dan ook aan de normen van de Vereniging van sportdiëtisten en draag er zorg voor dat mijn kennis up-to-date is.
Ik ben SCAS geregistreerd onder nummer 1236721. Dit is een certificering voor zorgprofessionals in de sport.

Hiernaast ben ik ook kinderdiëtist en aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten.
Ik ben als sportdiëtist o.a. verbonden aan TopSupportBAL Tilburg en Tennisacademy Henk van Hulst

Kinderen met overgewicht
Wij werken met gecombineerde leefstijlinterventies dat wil zeggen dat er intensief wordt samengewerkt met andere hulpverleners zoals kinderfysiotherapeut en psycholoog. Er wordt advies en begeleiding geboden bij het veranderen van de voedingsgewoonte, beweging en gedragsverandering.

Werkervaring
Één jaar als allround dietist bij een eerstelijns praktijk.
Vanaf begin 2015 werk ik bij de DE diëtistenpraktijk Quirina Engels.

* Karin
Sinds 2013 werk ik samen met Quirina op donderdagochtend en vrijdagmiddag. De andere dagen van de week werk ik in Weert en Waalre. Drie verschillende praktijken met meerdere collega’s, waarbij goed overleg, indien nodig, belangrijk is en ook altijd mogelijk.

Waarom ik diëtist ben? Voeding is belangrijk in elke levensfase. Samen met u wil ik met de juiste voeding een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor u bereiken.

Zoals veel eerstelijns diëtisten ben ik allround, maar mijn voornaamste taak binnen deze praktijk is de begeleiding van cliënten met diabetes mellitus type II. Daarnaast kunt u mijn begeleiding vragen bij problemen bij over- en ondergewicht, te hoog cholesterol en COPD. Kunt u niet naar de praktijk komen dan kom ik op huisbezoek.
Bij de Stichting Diabetes and Nutrition Organization (DNO) ben ik actief lid en neem deel aan diverse werkgroepen. Ook ben ik lid van Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO) en sta ik geregistreerd bij EOI (Eerstelijns Ondervoedings-Instituut).

*Lonneke

Al vroeg tijdens mijn opleiding ontstond mijn interesse voor de kinderdiëtetiek. Ik heb altijd al graag gewerkt met kinderen en heb hier tijdens mijn studie veel ervaring mee op mogen doen. Zo heb ik voor mijn Minor in Indonesië onderzoek gedaan naar acute en chronische ondervoeding.
Als afstudeeropdracht heb ik gewerkt aan voorlichtingsmateriaal over Blended Diet (natuurlijke voeding via de sonde) bij kinderen.
Verder heb ik mijn afstudeerstage in het ziekenhuis gedaan op de (poli)klinische afdelingen kindergeneeskunde, oncologie en MDL.

Vanaf augustus 2020 werk ik bij DE diëtistenpraktijk Quirina Engels als diëtist, waarbij ik me verder ga specialiseren binnen de kinderdiëtetiek. Hier ben ik voornamelijk betrokken bij het begeleiden van kinderen met overgewicht en obesitas (zie ook Satisfied).