Ons team

Quirina is in 2007 gestart met een eigen praktijk om mensen te kunnen begeleiden met het veranderen van hun eetgewoonten op een manier waar de diëtist, en de mensen die haar bezoeken, zich prettig bij voelen. In 2021 zijn Quirina en Dominique samen als Centrum voor Voeding & Dieet verder gegaan.
We werken met 5 diëtisten binnen ons Centrum, ieder met zijn eigen specialisatie, zodat we u de beste zorg kunnen bieden.

* Quirina
Al jaren ligt mijn hart bij het begeleiden van (jonge) kinderen en hun ouders met voedingsproblematiek. Veel plezier haal ik uit de samenwerking met mijn collega’s en anders zorgprofessionals met als doel het bereiken van een goede voedingstoestand bij zuigeling of kind. Het plezier van gezond eten staat hierbij voorop. Als kinderdiëtist ben ik aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten en en ik auteur van de dieetbehandelingsrichtlijn Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen (2015). 
Als diëtist heb ik door mijn specialisatie op het gebied van coeliakie afgelopen jaren lezingen over coeliakie aan collega diëtisten gegeven. Ik werk samen met MDL-(kinder)artsen en heb een ruime ervaring met dieetbegeleiding op het gebied van coeliakie.  Ik ben aangesloten bij DINC (Diëtisten Info Netwerk Coeliakie), Nederlandse Coeliakie Vereniging en het Diëtistennetwerk NCV.

* Dominique
Mijn interesse voor sportdiëtetiek is ontstaan nadat ik zelf judo heb uitgeoefend op nationaal niveau en zo heb ervaren hoe belangrijk een goede voeding bij het uitvoeren van sport is. Sinds 2015 ben ik, na het afronden van de opleiding sportdiëtetiek, sportdiëtist-VSN en SCAS geregistreerd.  Bij de Vereniging Sportdiëtisten Nederland heb ik 3 jaar een bestuursfunctie als secretaris vervuld. In de periode dat ik werk als dietist heb ik al veel top- en recreatieve sporters begeleidt naar een betere sportprestatie, herstel of voedingstoestand. 
Als sportdiëtist ben ik onder andere verbonden aan TopSupportBAL Tilburg en Tennisacademy Henk van Hulst en verzorg ik regelmatig workshops.
Vanaf 2022 ben ik werkzaam bij TeamNL als sportdiëtist van de Waterpolo academie.
Hiernaast ben ik sinds 2015 kinderdiëtist en aangesloten bij het NKD Netwerk Kinderdiëtisten. Mijn expertise ligt bij het begeleiden van kinderen van 4-18 jaar met ondergewicht, maag-darmklachten, voedselovergevoeligheid of eetproblematiek.  
Naast sporters en kinderen begeleid ik met plezier ook veel mensen met het prikkelbare darmsyndroom of maag-/darmklachten. Ik volg diverse scholingen op het gebied van maag-darmproblematiek. Zo heb ik in 2021 de scholing ‘the low fodmapdiet’ van the Monash University succesvol afgerond. 

* Karin
Sinds 2013 werk ik samen met Quirina. Daarnaast werk ik ook in Waalre. Twee verschillende praktijken met meerdere collega’s, waarbij goed overleg, indien nodig, belangrijk is en ook altijd mogelijk.
Waarom ik diëtist ben? Voeding is belangrijk in elke levensfase. Samen met u wil ik met de juiste voeding een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor u bereiken.
Zoals veel eerstelijns diëtisten ben ik allround, maar mijn voornaamste taak binnen deze praktijk is de begeleiding van cliënten met diabetes mellitus type II. Daarnaast kunt u mijn begeleiding vragen bij problemen bij over- en ondergewicht, te hoog cholesterol en COPD. Kunt u niet naar de praktijk komen dan kom ik op huisbezoek.
Bij de DNO Diabetesdietist ben ik actief lid en neem deel aan diverse werkgroepen. Ook ben ik lid van Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO) en sta ik geregistreerd bij EOI (Eerstelijns Ondervoedings-Instituut).

* Lonneke
Al vroeg tijdens mijn opleiding ontstond mijn interesse voor de kinderdiëtetiek. Ik heb altijd al graag gewerkt met kinderen en heb hier tijdens mijn studie veel ervaring mee op mogen doen. Zo heb ik voor mijn Minor in Indonesië onderzoek gedaan naar acute en chronische ondervoeding.
Als afstudeeropdracht heb ik gewerkt aan voorlichtingsmateriaal over Blended Diet (natuurlijke voeding via de sonde) bij kinderen. Tijdens mijn afstudeerstage in het ziekenhuis heb ik ervaring opgedaan op de (poli)klinische afdelingen kindergeneeskunde, oncologie en MDL.
Vanaf augustus 2020 werk ik bij Centrum voor Voeding & Dieet als diëtist, waarbij ik me verder ga specialiseren binnen de kinderdiëtetiek en oncologie. 

Kevin
Mijn passie voor voeding en sport zijn ontstaan rond mijn 15de jaar. Vanaf dat moment heb ik 10 jaar lang intensief de wielersport bedreven. Hierdoor heb ik een sterke affiniteit met voeding en sport en heb ik naast een brede kennis ook veel persoonlijke ervaring opgedaan tijdens mijn actieve topsport periode.
In 2021 heb ik tijdens mijn stage bij Centrum voor Voeding & Dieet veel kennis op mogen doen over het dieet bij cliënten met maag- en darmklachten, coeliakie en zowel kind als volwassenen met overgewicht en (top)sporters. Vanaf 2022 ben ik werkzaam als diëtist bij Centrum voor Voeding & Dieet en zal ik mijzelf verder gaan specialiseren.
Ik ben de diëtist binnen Satisfied: Wij werken met gecombineerde leefstijlinterventies voor kinderen van 12-18 jaar. Dat wil zeggen dat er intensief wordt samengewerkt met andere hulpverleners zoals kinderfysiotherapeut en psycholoog. Er wordt advies en begeleiding geboden bij het veranderen van de voedingsgewoonte, beweging en gedragsverandering.