Oncologie

Lonneke van den Tillaart en Karin van de Sanden zijn onze specialisten op het gebied van voeding en kanker.

Lonneke is bij onze praktijk werkzaam op de maandagmiddag/avond op de Aalsterweg, op de woensdag op de Jan Smitzlaan en op de donderdag en om de week op vrijdag op de Vijfkamplaan of Aalsterweg.

Ervaring: Bernhoven ziekenhuis te Uden op de Afdeling Oncologie 

Scholing:
* Meting van de lichaamssamenstelling m.b.v. Bio-elektrische impedantie en de dieetbehandeling van uw patiënten met een oncologische aandoening (GLNP 2021)
* Leergang Voeding bij Chemotherapie (Pit Actief & LWDO 2022)

“Wat het werken in de oncologische zorg voor mij zo speciaal maakt is de mogelijkheid om met voeding de overlevingskansen en kwaliteit van leven van de oncologische patiënt te verhogen. In samenwerking met andere disciplines kan ik als diëtist onder andere ondersteuning bieden bij: het opbouwen van conditie & spierkracht, het voorkomen en beperken van spierpijn, het onder controle krijgen van maag-darmklachten, het verminderen van slikklachten, het inspelen op smaakverandering en het verminderen van misselijkheid. Door aanpassingen in de voeding kunnen onnodige complicaties voorkomen worden en optimaliseren we het lichamelijk herstel.”

Wij werken samen op de Vijfkamplaan in een team gespecialiseerde professionals in een multidisciplinair team, zie daarvoor ook de
Website: Centrum voor Oncologie en Revalidatie